Excursionismo | Prepirineo

Tipo de Entrada: RESEÑA | 1 visitas

La pujada a la Mare de Déu del Mont és unba de les clàssiques excursions que es poden fer a la comarca de la Garrotxa, tot i que el cim pertany a la comarca de l'Alt Empordà. La ruta que us proposem es pujar pel vessant est i nord i baixar pel que seria el vessant sud per anar a raure prop del nucli de Beuda. El punt de partida serà al nucli de Segueró ( municipi de Beuda, prop de Maià de Montcal). Deixarfem el cotxe a l'indret anomenat els corrals i seguirem a peu per la carretera asfaltada fins el trencant de can Campbol, on ja començarem la ruta pròpiament dita. És una ruta fàcil, amb algun desnivell considerable, però res de l'altre món.


Una vista excel.lent
 

El padró de Sant Miquel
 

El santuari
 

Monestir de Sous
 

Cabres
 
00.00h. Sortim dels corrals de Segueró i enfilem la carretera asfaltada fins la casa dita de Can Campmol.
00.05h. Can Campmol. Un petit pujant a la nostra esquerra ens indica que comencem la pujada. Està perfectament indicat. No hi ha pèrdua.
00.15.- Padró de Sant Macies. La pujada es fa dura, però és de curta durada. Amb pocs minuts arribem al padró, antic oratori amb una creu prou visible.
Continuem el camí ben marcat i prou senyalitzat ( marques verdes i taronges) . Les marques més antigues són blanques. Cal estar una mica alerta perquè hi ha algun trencant que ens pot despistar. Però res, cap problema. Ara el camí s¡endinsa per un bosc d'alzines espectacular. Fa pujada, però d'això es tracta. Sortim al padró de Sant Miquel.
00.30.- Padró de Sant Miquel. Restaurat recentment el padró ens mostra també una antiga creu de ferro forjat. Oratori dedicat al sant. Aquí, si voleu podeu fer un bufet. reconec qye amb trenta minuts vol dir anar a bona marxa, si no la porteu poseu-hi un quartet més.
00.35.- Sortim a la carretra asfaltada que puja de Cabanelles i que va al Santuari. Continuem amunt per la carretra asfaltada fins el trencat de Falgàs ( a la dreta). És una pista que no té pèrdua.
00.50.- Font de Falgàs. Aquí si voleu podeu fer un mos. A la font hi sol rajar aigua tot l'any i tot i que no te garantia sanitària ( com totes les fonts de muntanya) es fresca i regalada. Ara anem pel solei, seguint les marques per una pista de muntanya. Al cap d'un quartet enfilarem el camí que ens ha d'acabar de dur al cim.
01h05m.- Enfilem el camí. De vegades es fa una mica dret però cal guanyar alçada. Ens caldrà travessar una pista forestal oberta de poc. Anirem seguint les marques. No hi ha pèrdua.

01h.-35m. Arribem al creuament amb la ruta que puja de Ca n'Oliveres ( per Beuda). Ja només queden els 5 darrers minuts.

01h. 45m. Santuari del Mont. La visya en un dia clar és espectacular. No us ho explico, val més que hi pugeu. Ei, reconec que els temps estan fets per gent amb un bon ritme de caminar. Si no hi esteu massa avesats, podeu posar-hi mitja hora més en total. Tot el que passi de les dues hores i mitja no té perdó de Déu.

El santuari és un bon lloc per esmorzar, però cal tenir en compte que si no us el porteu, els dijous és tancat..

No compto l'estona d'esmorzar, sinó només el temps real de caminar.

01h.55m. Creuament amb el camí de Ca n'Oliveres.
Seguim avall fins a sortir a la carretra asfaltada. En pocs metres caldrà trencar a l'esquerra per enfilar el collet de les sorreres que ens ha de dur fins el monestir de Sant Llorenç de Sous.
02h.30m Monestir de Sant Llorenç de Sous. Cal fer-li una visita i vigilar que no us aparegui Fra Silvestre, un monjo que només surt cada tres-cents anys. Jo el vaig veure el juny del 2004. I en tinc fotos.
02.h.55m. Font de Roca Pastora. Tradicionalment en questa font la gent que puja per Ca n'Oliveres s'hi atura a fer un mos. L'aigua és fresca i bona. Ara cal continuar una mica avall per la carretera asfaltada i trencar a la dreta ( ben senyalitzat). Anem baixant entre alzines fins el lloc dit Salve Regina.
03h.15m Salve Regina. Antigament a gent que pujava per aquest camí, resaven precisament el Salve Regina ( qui ho havia de dir). Està indicat, però només és una clariana enmig del bosc. Anem baixant .
03h.40m. Ja som a baix. Hem passat per darrera de la casa de Ca n'Oliveres i hem arribat a la carretra asfaltada que va de Maià de Montcal a Beuda. És una mena d'aparcament rural on sempre hi sol haver algun cotxe aparcat de fgent que han pujart al Santuari per aquesta ruta. Fóra bo que si anem amb més d'un cotxe, algu hagués dut el seu fins aquí, perquè si no ara toca anar en direcció Segueró ( cap a l'esquerra), per anar fins el lloc de partida, i ben bé i tenim mitja horeta de carretera asfaltada fins arribar al nucli de Seguero ( lloc d'inici i on tenim el cotxe.)
04h. 10m. S'ha acabat. Torno a repetir perquè quedi clar que tot plegat aquest horari és fet a un bon ritme. Si no voleu tantes complicacions, un cop a dalt, torneu pel camí de pujada.
Añadir nuevo comentario
Usuario de Madteam.net No usuario
Vista Previa 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook